Massage

Wanneer Moes

Meestal denk je er niet bij na, je lichaam doet het gewoon & goed. Je dagelijkse routines gaan vanzelf: je werkt, je beweegt, je sport, je eet. Maar soms is dat niet zo, Je hebt een blessure, je hebt een (huis-, tuin-, keuken-) ongelukje gehad, Je voelt je oud(er), te zwaar, te veel stress en niet fit, Je mist balans, je mist je gebruikelijke vitaliteit.

Het ongemak dient zich aan in je werk of tijdens het sporten. Het zijn kleine ongemakken in je gewone doen en laten. Iets dat je (liever) wilt vergeten, zo lang mogelijk ontkennen. Het sluipt er langzaam in óf je hebt een duidelijke blessure. En daar wil je iets aan doen.

Ervaring leert mij  verder te kijken dan de eerste klacht, de aanleiding. Een klacht in de schouder  heeft een relatie met de onderrug of juist met de nek. Pijn in de knie kan komen door overgewicht, de houding, vanuit de voeten of juist uit het bekken.  Het onderzoek naar die verbanden is de basis van mijn werk. Vanuit die diagnose ga ik behandelen. Vanuit een integrale benadering.

Als professional werk ik ruim 20 jaar binnen dit vakgebied. Ik begon met klassieke massage, sportmassage en revalidatie massage. Ik zoek steeds  antwoorden op de vragen en klachten van mijn klanten. Ik verwijs door naar specialisten, als de klacht buiten mijn competentie valt. Ik werk preventief & curatief.

Al die jaren blijf ik in ontwikkeling. Met steeds meer bagage in medische kennis. Nieuwsgierig naar de koppeling van de bewegingskant en de voedingskant. Nieuwsgierig naar het effect op energie en welbevinden van mijn klanten . Zo ontstonden het bewegingsadvies, het voedingsadvies. Meer specifiek ga ik nu ook verder met  het ‘sportvasten’ én tenslotte een integrale benadering per persoon (ipt) als ultiem persoonlijk maatwerk: voor vitaliteit & balans.